Co powinno się znaleźć na wyposażeniu lokalu, który serwuje klientom kebab? Listę takiego sprzętu można sprowadzić do dziesięciu kluczowych urządzeń. To absolutne minimum, żeby taki punkt funkcjonował.
Jeśli chcesz poznać szczegóły, to zapraszamy do lektury. Znajdziesz je poniżej.
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny – jakie ma znaczenie w punkcie z kebabem?
Już na starcie należy podkreślić, że każdy wymieniony tu sprzęt, powinien być profesjonalny. Krótko mówiąc, musi być produkowany z myślą o branży gastronomicznej. To gwarancja spełnienia szeregu norm bezpieczeństwa, łatwego utrzymania poszczególnych urządzeń w czystości, a także znacznego odciążenia pracowników takiego lokalu.
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny jest większy i bardziej pojemy, niż typowe urządzenia, znajdujące się w gospodarstwach domowych. Jest również dużo bardziej funkcjonalny, a co za tym idzie: pozwala zatrudnionej kadrze na całkiem sporo działań.
Dzięki temu, klient otrzymuje nie tylko smaczne posiłki. Jego dania są podane w estetyczny sposób. Wszystko dzieje się bardzo sprawnie, bo w jednym czasie (dodajmy: bardzo krótkim) można zaspokoić wymagania kulinarne wielu gości, bez zmniejszania jakości takiej obsługi.
Przeczytaj także: https://www.marszniemilczenia.pl/profesjonalny-sprzet-gastronomiczny-gastroprodukt/
Szukasz nowoczesnych pieców do gastronomii? Zapraszamy do zapoznania się z ofertą dostępną na gp-piece.pl. A jeśli potrzebujesz wysokiej jakości urządzeń do wyposażenia pralni przemysłowych, nie zapomnij odwiedzić gp-pralnia.pl.
Sprzęt gastronomiczny z GastroProdukt do kebaba
Żaden lokal z kebabem nie może istnieć bez opiekacza do mięsa. Niektórzy właściciele decydują się na opiekacze na gaz, inni wolą te elektryczne. Do tego trzeba doliczyć jeszcze nóż do mięsa (zazwyczaj jest to nóż elektryczny).
Kolejne urządzenia, bez których istnienie lokalu z kebabem, gyrosem czy shoarmą trudno sobie wyobrazić, to różnego typu chłodnie. Możemy tu wyróżnić głównie szafy chłodnicze, sałatkowe stoły chłodnicze, nadstawki chłodnicze oraz przeszklone witryny chłodnicze.
Do tego należy dodać coś, co pomaga stworzyć różne wersje dań, opierających się na kebabie. Są to przede wszystkim opiekacze do zapiekanek, grille do panini oraz elektryczne szatkownice do warzyw. Ponadto warto zwrócić uwagę na bemary gastronomiczne – to także przydatne urządzenie.
Przekonaj się o korzyściach bezpośrednich zakupów u producenta – GastroProdukt oferuje niezawodne wyposażenie gastronomii i kompleksową obsługę doradczą dla Twojego biznesu. Sprawdź naszą ofertę na GastroProdukt.pl.