Jesteśmy bardzo specyficznym narodem, jeżeli chodzi o sposoby przyrządzania pożywania i ogólnie cały system konsumpcji. Stawiamy głównie na ilość produktów w koszyku, nie dbając praktycznie o ich jakość. Ta tendencja wyraża się przede wszystkim dużym udziałem sklepów typu Biedronka na rynku oraz innych zbliżonych profilem działalności do wyżej opisanego. Warto jednak wrócić do Polaka w kuchni. Jest to na pewno jednostka, która na nic nie ma czasu, a obiady i inne posiłki przygotowujemy raczej standardowo. Korzystamy obecnie z przepisów znajdujących się w sieci, ale raczej rzadko eksperymentujemy. Wolimy stawiać na tradycyjne dania lub w ogóle zrezygnować z ich robienia na rzecz szybkiej konsumpcji, która od dawna zapanowała nad umysłami ludzi w zasadzie na całym świecie. To tendencja, która prawdopodobnie będzie postępować. Jednym słowem Polak w kuchni lekko nie ma. Na pewno też nie sprzyjają rozwojowi w tej dziedzinie stale rosnące ceny produktów pierwszego użytku. Niewielu z nas może sobie pozwolić na tzw. rarytasy. Cóż, wypada powiedzieć, że jak zwykle Polak zmuszony jest pogodzić się z sytuacją i jeść to co jest, a nie to co by chciał.

http://www.otoli.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here