Wybór konfekcji obrusowej do restauracji

Czasy, w których na restauracyjnych stołach królowały ceraty w kratę dawno minęły. I całe szczęście, bo właściciele najlepszych restauracji zaczęli zwracać uwagę na to, jak podawane są ich dania. Stół w restauracji powinien być nie tylko czysty, ale także wyłożony gładkim obrusem.

Tkanina odporna na plamy

Restauracja to przecież miejsce wyjątkowe, dlatego konfekcja obrusowa musi być najwyższej jakości. Aby zachować jej sterylność, tkania musi znosić częste pranie w bardzo wysokich temperaturach i z dodatkiem środków dezynfekujących. W przypadku klasycznych obrusów przeznaczonych do użytku domowego po kilku zabiegach piorących tkanina nadawałaby się do wyrzucenia. Dodatkowo, przy dużej ilości stołów i częstej zmianie obrusów, materiał musi się łatwo prasować i nie zagniatać podczas jego użytkowania.

Estetyka wykonania obrusu
Wybór odpowiedniej konfekcji obrusowej do restauracji ma też olbrzymie znaczenie dla wizerunku lokalu. Niewyprasowane, niechlujnie ułożone, poplamione i wytarte pokrycia stołów odstraszają klientów. Zbyt wyszukane wzory, kolorowe, fikuśne wyglądają niepoważnie i również nie zachęcają do zajęcia miejsca przy stole. Dlatego producent pościeli i obrusów http://www.horecatex.pl/ proponuje niezwykle eleganckie obrusy i serwety, w delikatne wzory i w stonowanych barwach, które będą doskonale komponowały się z każdym wnętrzem. Wyprane i wyprasowane nawet wielokrotnie nie tracą fasonu, nie przecierają się, są plamoodporne, nawet w przypadku śladów po kawie, winie czy tłuszczu. Spełniają więc wszelkie wyśrubowane kryteria doboru odpowiednich tkanin do lokalu gastronomicznego.

http://www.inaczejmowiac.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here