Parzenie w takim wypadku to nic innego jak kolejny bardzo charakterystyczny oraz bardzo często wykorzystywany sposób. Polega on na oddziaływaniu pary wodnej bezpośrednio na dana potrawę. Jest to proces bardzo podobny do gotowania, jednak w takim wypadku potrawa lub mięso nie jest bezpośrednio stykane z gorącą wodą. Tutaj działa jedynie para wodna. Parzenie to jak wiemy popularnie nazywane gotowanie na parze. Dzięki temu widzimy, że obie tego rodzaju przedstawiane i opisywane terminologie są bardzo często spotykane i podobne do siebie. Dzięki temu widzimy, że jest to bardzo zdrowy i co najważniejsze popularny sposób obróbki termicznej. Jednak nie jest tak silny i tak charakterystyczny jak pieczenie lub nawet wędzenie. Tutaj potrawy są łagodniejsze. Jednak nie przeszkadza to osobom, które już oswoiły się z tymi cechami. Gotowanie na parze, czyli parzenie jest bardzo często wykorzystywane na całym świecie. To bardzo ważne i bardzo pożyteczny sposób przygotowywania potraw i innych smacznych przekąsek.

http://www.czytamysluchajac.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here