Dania mączne są przede wszystkim dodatkami do wielu dań głównych. Wiele osób stosuje je jako drugi dodatek do obiadu. W Polsce nastała ogólna specyfika, że zupy jedzone są regularnie, niemal codziennie. W tygodniu drugim dodatkiem do zupy mogą być właśnie konkretne dania mączne. Jednym z nich są doskonałe pierogi, które podawane z różnym farszem doskonale zastępują mięsne posiłki w czasie obiadowym. Dania mączne to także różnego rodzaju knedle, łazanki, kluski, pyzy. Bardzo często podawane są pyzy lub kluski lane na słodko ze śmietaną lub z cukrem i cynamonem oblane tłuszczem. Dania mączne wspaniale pokazują doskonały smak prostych składników w różnych odmianach. Pierogi przygotowywane są zarówno na słodko, jak i na słono. Farsz do pierogów gwarantuje doskonałość jego smaku. Dania mączne mają wiele odsłon, które każdy wykorzystuje we własny sposób. Makaron też jest takim daniem mącznym, mimo to, coraz więcej osób stawia na wygodę oraz lenistwo i zamiast go przyrządzić samemu kupuje go w sklepie.

http://www.abc-augustow.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here